ALLES OVER ONZE KWALITEITSGEDACHTE BIJ DE SIDEKICK ALS STEVIGE KWEEKKAS VOOR BUITEN

2 apr. 2024, door Leo

Al voordat wij de eerste pennenstreek op papier hadden staan lag de basisgedachte over de uitkomst van de Sidekick als stevige kweekkas voor buiten bij ons al op tafel: wij willen je blij maken met een goed product waar je jarenlang op kunt vertrouwen. We willen goede, eerlijke kwaliteit maken en daarin het hoogst haalbare nastreven. Alles om je een product aan te kunnen bieden dat jarenlang in de tuin kan blijven shinen, en waar je dus ook écht wat aan hebt. Deze basisgedachte is sindsdien nooit meer van tafel gehaald en intussen zweeft 'ie als een rode draad door ons bedrijf. Ik vertel je graag meer over onze kwaliteitsgedachte bij de Sidekick als stevige kweekkas en moestuinbak in één.

DE BASISGEDACHTE

Toen Laura voor het eerst haar idee over onze Sidekicks met mij deelde waren haar eerste woorden: “Pap, ik wil de mensen blij maken met een goed product en vooral eerlijk zijn over wie wij zijn, wat wij doen en waarom wij het doen. We moeten goede, eerlijke kwaliteit maken en daarin het hoogst haalbare nastreven. De Sidekicks moeten mooi, functioneel en van goede kwaliteit zijn”. Enkele maanden na lancering, toen we uiteindelijk met een mooie stand en onze Sidekicks op de Moestuinbeurs in Baarn stonden, hebben wij het publiek deze basisgedachte voor het eerst "in real life" laten ervaren. De vele mooie gesprekken, alle reacties en “wauw” momenten die wij daar hebben mogen ontvangen bevestigen ons dat we met gepaste trots ons product hebben kunnen en mogen tonen. 

Maar, hoe weet jij nou zeker dat jouw Sidekick van goede kwaliteit is? Een vraag die wij kunnen begrijpen, en waar wij ook graag een antwoord op willen geven.

THE HOLY TRINITY

Wij willen één ding: jou blij maken met ons product. Jouw Sidekick komt voort uit passie, liefde en aandacht, én wordt gemaakt met een lange levensduur voor vele jaren blijdschap, geluk en plezier bij het (moes)tuinieren.

Alles wat we doen is gebaseerd op 3 voor ons hele belangrijke pijlers: kwaliteit, functionaliteit en design. Onze 'holy trinity' zogezegd. In het kort betekent dit dat jouw Sidekick als stevige kweekkas en moestuinbak in één multifunctioneel, ergonomisch van ontwerp en handig in gebruik is; stabiel is, door selectief gekozen topkwaliteit aan materialen (aluminium en RVS) nauwelijks onderhoud vraagt en écht een langere levensduur heeft. De finishing touch maakt het plaatje compleet en mooi: luxe details en een trendy kleurtje passend in elke buitenruimte. Jouw Sidekick wordt op Nederlandse bodem en op grotendeels traditionele wijze door authentiek vakmanschap leven ingeblazen. Handmatig en op traditionele wijze door volleerde vaklui wordt de Sidekick van alle oneffenheden ontdaan en strak afgewerkt zodat 'ie een plaatje wordt en een lust voor het oog.

EEN SNELLE VERGELIJKING

Als je de Sidekick nu eens echt met alternatieven op de markt vergelijkt, dan kom je snel tot de conclusie dat deze alternatieven een andere kwaliteit hebben. Zo zijn plastic alternatieven vaak lelijk qua design, niet stabiel, niet ergonomisch ontworpen, bieden ze weinig ruimte en opbergmogelijkheden voor al jouw tuintools, missen ze de multifunctionaliteit en verkleuren ze snel in de buitenlucht. Houten alternatieven hebben daarnaast nog een lagere levensduur, vragen veel onderhoud, rotten en verweren sneller in de buitenlucht, blijven nat en laten daardoor sneller schimmelgroei toe. 

Over het algemeen praten veel bedrijven over kwaliteit alsof het een standaard dingetje is waar men het ook even over moet hebben. Voor ons ligt dat anders. 

PERSOONLIJKE TOUCH

Laura en ik volgen jouw Sidekick met liefde van ontstaan tot in de verpakkingsdoos. Alles gaat daarbij door onze eigen handen en slechts onder deze persoonlijke verwerking van ons product naar jou voelen wij ons goed. Iedere doos die wij vullen gaat dicht met een glimlach, eentje die ons beiden zegt: het is goed, alles klopt, hier wordt jij blij van.

ZOALS DE NAAM ZEGT

Kwaliteit laat zich wat ons betreft niet alleen meten in termen van procedures en richtlijnen, maar ook vooral door de wijze van communiceren. Door het waarmaken van wat je belooft. Door aandacht voor jou, niet alleen bij verkoop maar ook daarna. Je kunt ons alles vragen, als wij kunnen helpen dan doen we dat. De naam 'Sidekick' komt voort uit de gedachte dat wij jouw sidekick willen zijn. Jouw helpende hand (in de tuin). Ons product, de Sidekick is er voor gemaakt jou te helpen en vooral om jou plezier en vreugde te geven bij het tuinieren.  

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder!

Een aantal andere leuke blogartikelen die je misschien ook wel interessant vindt!

WIJ STONDEN OP DE MOESTUINBEURS EN DIT IS HOE HET GING
5 PLANTEN DIE WIJ IN DE SIDEKICK ALS KWEEKKAS LATEN GROEIEN IN MAART
EEN TERUGBLIK OP DE AFGELOPEN WEKEN
HET TUINJAAR VAN LEO EN LAURA