Een terugblik op de afgelopen weken

13 feb. 2023, door Laura

Het verpakken zit erop en alle Sidekicks staan inmiddels geassembleerd en ingepakt keurig netjes op voorraad in ons magazijn. Jawel, je leest het goed - de Sidekicks zijn nu uit voorraad leverbaar! Maar omdat het proces van assembleren en verpakken je onder andere veel vertelt over de kwaliteit die we nastreven en we je er eigenlijk sowieso graag wat meer over willen vertellen, staan we in deze blogpost toch nog even stil bij deze afgelopen paar weken in het magazijn. 

Een kijkje in de keuken

Als je ons op Instagram volgt, dan heb je het misschien al wel voorbij zien komen: een klein kijkje in de keuken, vanaf productie tot aan de (voor nu) laatste Sidekick-doos die dicht ging. Een uitgebreid proces van een aantal weken samengevat in twee korte video's. We denken wel eens, ging dit in het echte leven nu ook maar zo snel... Maar nee, goede producten hebben tijd nodig. En dat is precies waar de afgelopen weken voor ons om hebben gedraaid. Alle Sidekicks zijn door onze eigen handen gegaan, geassembleerd, geïnspecteerd én verpakt. En dat is met één hele belangrijke reden: we willen jou blij maken met een product dat jarenlang blijft shinen bij jou in de tuin, op het terras of balkon. Kwaliteit is als derde pijler (samen met design en functionaliteit) in ons verhaal daarbij zo belangrijk, dat we aan onze kant alle efforts op productie, assemblage en verpakken hadden staan de afgelopen weken. 

Benieuwd naar de video's? Neem dan zeker even een kijkje op ons Instagram account! Daar vind je niet alleen deze video's over het productie- en verpakkingsproces, maar ook andere leuke behind-the-scenes.

Een flinke buffer

Hoewel de Sidekicks qua omvang supergeschikt zijn voor de kleine(re) tuinen en balkons, is het al met al toch nog een flink pakket geworden. Dat heeft alles te maken met het gewicht en de uiteindelijke omvang van alle onderdelen samen, die voor een makkelijk transport op een specifieke manier gebundeld moeten worden. Je kunt je misschien wel voorstellen dat een product als de Sidekick niet in een 'simpele' doos gestopt kan worden en dan vervolgens te hopen op een veilige aflevering. Er is wat meer voor nodig. Een stevige ondergrond en een flinke buffer om ervoor te zorgen dat jouw Sidekick ook altijd onbeschadigd bij jou thuis aankomt is precies wat er nodig is. De Sidekick, of je nu de mini of grote bestelt, komt daarom altijd op een pallet bij jou aan, in een op maat gemaakte, zogeheten wikkel.

We hebben een fijne guide voor je gemaakt, zodat wanneer je de Sidekick thuis ontvangt, je ook precies weet hoe je ‘m het beste kunt openen. En advies vanuit ons: dat doe je het allerliefst even met twee personen. Dus, trommel jouw favoriete sidekick op en download de guide vervolgens hier

Groeiend in groen

Voor het verpakken van de Sidekicks gebruiken we zo min mogelijk plastic. Daar zijn we streng op (geweest). Zo is ook de plastic tape van de tapedispenser afgehaald, om deze vervolgens weer te prepareren met een eco-papieren variant. Het lukt ons op dit moment nog niet overal, maar we hebben ons best gedaan om jouw Sidekick voornamelijk in (onbedrukt, (eco)) karton/papier te verpakken. Dat betekent dat je dit karton eventueel ook nog kunt gebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld als bodemlaag of als basis voor je zelfgemaakte zaai- en kweekpotjes (we zijn hier van de functionaliteit hè). Hoe dan ook, we blijven hier in de toekomst in groeien, en blijven bovendien kritisch als het gaat om de keuzes die we maken. Alles met het doel de wereld een stukje beter te maken.

Van eigen hand, met liefde

Het was een klusje, maar eentje die we met liefde hebben beetgepakt. Hoewel we geregeld met ‘rooie koppies’ thuiskwamen van het harde werken, waren we er niets dan liever bij om alle stappen in het proces mee te maken. The Garden Sidekick is dan ook meer dan alleen een moestuinbak/kweekkas op wielen. Het is een product uit liefde en met een persoonlijk verhaal, grotendeels handgemaakt (ambachtelijk vakmanschap) en van Nederlandse bodem. Wij hopen dat je onze liefde en passie voor ons product in ieder geval door het scherm kunt voelen - gelukkiger kun je ons niet maken!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

LEES
VERDER

Een aantal andere leuke blogartikelen die je misschien ook wel interessant vindt!

Het tuinjaar van Leo en Laura

3 redenen waarom je in 2024 ecologisch wilt tuinieren

9x voordelen van (moes)tuinieren op hoogte