Hoe je 'm
GEBRUIKT

In eigen omgeving kweken en tuinieren, het groen naar je toe halen en intens genieten van bloeiende planten, bloemen en een (h)eerlijke oogst. Die biologische en zelfvoorzienende tuin voor een groener, bewuster en gelukkiger leven. Alles over het gebruik en onderhoud van jouw Sidekick vind je hier.

Verleng het

SEIZOEN

Wanneer het buiten nog iets te vroeg (of te koud) is om bloem- of groentezaden te zaaien, kun je daar in de Sidekick wel al mee beginnen! Van februari tot aan (midden) mei is de Sidekick namelijk dé ideale plek voor een sterke groei van zaden, (jonge) planten en zaailingen. In onderstaand stappenplan nemen we je graag mee in hoe je jouw Sidekick als kas gebruikt!

stap 1

Je zaait je groenten, bloemen, kruiden, e.d. voor zoals op de verpakking van de zaden staat. In een zaaitray, daarvoor bedoelde potjes, p9 potjes, e.d. Deze zet je vervolgens in de Sidekick. Óf je zaait je zaden direct in de Sidekick - want dat kan natuurlijk ook! Omdat je 'm kunt gebruiken als kas, kun je vaak al een aantal weken eerder beginnen met zaaien - kijk goed welke zaden hiervoor geschikt zijn.

stap 2

Heb je gezaaid in potjes of zaaitrays? Dan kun je nu van onderaf bewateren! Je doet de bijgeleverde stop in de Sidekick, giet een bodempje water in de bak en laat ze even staan. Hebben ze na een tijdje voldoende water opgenomen, dan haal je de stop uit de bak, draai je het kraantje open, en vang je al het overtollige water weer op.

stap 3

Voor een goede ontkieming sluit je de klep en verrijd je de Sidekick naar een zonnig plekje in jouw tuin of op het balkon. Later wanneer de eerste zaailingen opkomen, zet je de klep op een kierstandje voor voldoende luchtcirculatie. 

IN DE SHOP

Neem een kijkje in onze shop en ontdek alle Sidekicks en bijbehorende accessoires!

Tuin tot TAFEL

Zet de Sidekick vol met de lekkerste kruiden, verschillende variëteiten aan sla voor een saladebar op wielen of de mooiste (eetbare) bloemen voor in een vaas op tafel. Experimenteer, en geniet intens van wat je gegeven wordt en koester het idee dat alles wat je proeft en ziet met jouw eigen handen is verbouwd. Weten hoe je de Sidekick als (moestuin)bak gebruikt? Lees dan onderstaand stappenplan!

stap 1

Met de Sidekick is de switch van kweekkas naar moestuin- of plantenbak zo gemaakt! Haal al je volgroeide zaailingen uit de Sidekick, haal de stop uit het afvoerputje en draai het kraantje helemaal open.

stap 2

Leg bij voorkeur een worteldoek neer, eventueel in combinatie met de voor de Sidekick op maat gemaakte inlegbodems. Dat voorkomt dat het afvoerputje verstopt raakt met aarde en wortels, én het makkelijker wordt om de Sidekick te reinigen en planten te verplanten. Stort 'm vervolgens vol met hydrokorrels, organisch materiaal en/of een mix van biologische moestuinaarde en compost. Maar net wat jij fijn vindt om te gebruiken.

stap 3

Stroop die mouwen op en geef al jouw plantjes nu een fijn plekje in de grond. Wanneer jouw plantjes al groot genoeg zijn kun je ook nog afsluiten met een laagje mulch (boomschors bijvoorbeeld). Zo bedek je de grond en voorkom je dat deze te snel uitdroogt. En bij een goede plens water, loopt al het overtollige water (door het afschot) via het kraantje weer weg. Vergeet geen emmer of gieter onder het kraantje te plaatsen wanneer je dit water graag op wilt vangen!

STAP
VOOR STAP

Hulp nodig bij het monteren van jouw Sidekick? Bekijk de video voor een duidelijke handleiding, of download de montagehandleiding hier.

RELEVANT
VOOR JOU

Meer informatie over alle voordelen van het tuinieren in de Sidekick.

Meer weten over het onderhoud, gebruik en montage van jouw Sidekick? Bekijk hier alle relevante downloads.

Fabricagefouten, beschadigde en/of ontbrekende onderdelen? Klik hier voor ons retourbeleid.

Een GROENE

intentie

We koesteren de natuur, ons milieu en al het leven hier op aarde. We doen daarom ook ons uiterste best om beiden zo min mogelijk te belasten bij de ontwikkeling van jouw Sidekick! We vertellen je er graag meer over.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!