Hoe onderhoud je aluminium met kleurcoating?

Hoe onderhoud je aluminium met kleurcoating?

De (mini) Sidekick en diverse accessoires uit de Sidekick® collectie worden geproduceerd uit een combinatie van roestvrij staal en aluminium, die er beiden om bekend staan niet gevoelig te zijn voor roestvorming. Aanvullend hierop krijgen onze producten een esthetisch mooie beschermingslaag in de vorm van een gesloten kleurcoating die ze bestand maakt tegen verontreiniging en weersinvloeden van buitenaf. 

SCHOONMAKEN
Om de levensduur te verhogen, is het regelmatig reinigen van de (mini) Sidekick van groot belang. Het periodiek verwijderen van vuil is belangrijk voor langdurig behoud van de (mini) Sidekick en de extra beschermende (roestwerende) eigenschappen van de kleurcoating.

1. De coating is niet bestand tegen scherpe en/of bijtende wasmiddelen en materialen. Gebruik voor het reinigen een mild reinigingsmiddel met een pH waarde van 5 - 8 in combinatie met (lauw) water. Gebruik geen oplosmiddelen zoals alcohol of ethanol.

2. Gebruik bij het reinigen of schoonmaken bij voorkeur een niet schurende/krassende spons of doek. Gebruik daarbij geen hoge drukreiniger. Een hogedrukinstallatie kan namelijk schade/krassen toedienen aan het product. Enige krasvorming na verloop van tijd is echter onvermijdelijk. Grote krassen kunnen bovendien voorkomen worden door geen objecten met scherpe of ruwe randen over het product te schuiven. Let op! Het is niet mogelijk om (kleine) beschadigingen in de coating bij te werken.

3. Maak de (mini) Sidekick, na het reinigen, nat met water en daarna weer droog.

4. Vogelpoep verwijder je het best direct.