Hoe je de klep van de (mini) Sidekick in 3 verschillende standen opent

Hoe je de klep van de (mini) Sidekick in 3 verschillende standen opent

Planten hebben een aantal dingen nodig om goed te kunnen groeien. Zonlicht, (warmte) en water zijn je mogelijk al wel bekend, maar voldoende luchtcirculatie rondom de plant is een groeifactor die soms nog wel eens vergeten wordt. Vooral in de nog vroege groeifase van de plant. 

Een goede luchtcirculatie is belangrijk omdat het 1). de groei van je planten bevordert, en 2). de temperatuur en het vochtgehalte in de (mini) Sidekick beter reguleert waardoor ook het risico op, bijvoorbeeld, schimmels verminderd wordt. Het regelmatig toelaten van frisse lucht is essentieel om onder andere overtollig vocht, warmte en daarmee alles wat we liever niet in de hand werken goed af te kunnen voeren. De klep van de (mini) Sidekick is hiervoor in 3 verschillende standen te openen. Helemaal open, half open én in een kierstand.

DE KLEP HELEMAAL OPEN
Om de klep helemaal te openen gebruik je de twee zogeheten 'penuitzetters' aan weerszijden van de (mini) Sidekick. Je begeleidt de penuitzetters naar de klep en laat deze in de achterste twee uitsparingen van de klep vallen. Doe dit altijd op twee punten (zowel links als rechts) voor de meeste stabiliteit en beste veiligheid voor jou. Dat geldt overigens voor alle standen waarin je de klep opent.

DE KLEP HALF OPEN
De klep kan ook half open. Dat is fijn voor als je zaailingen of planten al wat groter zijn, maar je ze nog een klein beetje wilt beschermen tegen regenval of hevige wind. Je laat de penuitzetters nu in de middelste twee uitsparingen van de klep vallen.

DE KLEP OP EEN KIERSTAND
Voor minimale luchtcirculatie in de bak kan de klep ook op een daarop afgestemde kierstand. Beide zijden van de (mini) Sidekick hebben we, naast de penuitzetters, ook van twee draaiknoppen voorzien. Draai deze aan beide zijden van de bak 180 graden om om de klep op een kierstand te leggen.