Hoe onderhoud je Meranti hout?

Hoe onderhoud je Meranti hout?

Voor de (mini) Sidekick en enkele andere aanverwante producten in de Sidekick® collectie worden onbehandelde, Meranti houten legplanken gebruikt. Meranti is een onderhoudsvriendelijke houtsoort dat voor zowel binnen- als buitentoepassingen gebruikt wordt. Meranti heeft een levensduur van gemiddeld 15 - 20 jaar.

BEHANDELING
Meranti hout is een mooi roodbruin gekleurd type hardhout, dat net als elk ander type hout, na verloop van tijd natuurlijk vergrijst. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, is het mogelijk om Meranti te behandelen met een olie, lak of beits.  Omdat elke houtlat 'los' in de (mini) Sidekick ligt is het eventueel behandelen ervan dan ook eenvoudig om te doen. Hoe langer het hout wordt blootgesteld aan de weersinvloeden van buitenaf, hoe prominenter de natuurlijke nerfstructuur in het hout wordt. Hoewel dit het hout een rustiek karakter geeft, kan regelmatig onderhoud (eventuele behandeling in de vorm van olie of beits, UV-bescherming en tijdig schoonmaken) bijdragen aan de aantrekkelijkheid en levensduur ervan. 

SCHOONMAKEN
Binnen het huidige design van de (mini) Sidekick is het contactoppervlak van het hout met de aluminium onderdelen minimaal. Dit betekent dat er altijd sprake is van voldoende luchtcirculatie rondom het hout, wat vochtophoping en uiteindelijk schimmelgroei voorkomt. Mocht je nu toch ergens schimmel of algen ontdekken, maak het hout dan direct schoon met een oplossing van water en een beetje azijn of gebruik een speciaal anti-schimmelproduct. Wij raden het af om een hogedrukreiniger te gebruiken voor het schoonmaken. Gebruik een zachte borstel of doek om stof en vuil te verwijderen.