DIY: Verfrissende ijsblokjes met verse kruiden

DIY: Verfrissende ijsblokjes met verse kruiden

Wil je je drankjes op een originele manier opfrissen? Maak dan ijsblokjes met verse kruiden! Deze ijsklontjes zijn niet alleen makkelijk om te maken, maar geven ook een heerlijke smaak af aan onder andere water, limonades of cocktails. 

Kies je kruiden
Verse kruiden als munt, basilicum, rozemarijn of tijm werken hiervoor perfect. Heb je kruiden als peterselie of bieslook dan kun je er ook voor kiezen om ze, in plaats van water, in olijfolie in te vriezen. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk een heerlijk aromatische olie toevoegen aan soepen, stoofpotjes en sauzen.

Bereid de kruiden
Was de kruiden en hak ze grof, of laat de blaadjes heel voor een mooie uitstraling. Kneus de kruiden dan licht voordat je ze in de vriesvormpjes legt.

Vul de vriesvormpjes
Leg een paar blaadjes of kleine takjes in elk vakje van de vriesvorm. Voor extra smaak en kleur kun je bijvoorbeeld ook citroenschijfjes of eetbare bloemen toevoegen. 

Vul met water
Vul de vorm met water (of olijfolie), kokoswater of andere verfrissende drank en zet vervolgens een nacht in de vriezer.  

Deze ijsblokjes zijn geweldig voor zomerse drankjes. Ze zijn niet alleen functioneel, maar maken je glas direct feestelijker!

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Zaaien van winterharde eenjarige bloemen in de Herfst

Zaaien van winterharde eenjarige bloemen in de Herfst

Met de herfst in aantocht, is het - als je net als wij van bloemen houdt - tijd om na te denken over welke soorten we in het vroege voorjaar willen zien...

Lees meer
Recept: Geroosterde worteltjes met verse kruiden, knoflook en honing

Recept: Geroosterde worteltjes met verse kruiden, knoflook en honing

De herfst is een tijd om te genieten van volle smaken en verse oogst. Veel mensen denken dat het kweken van groenten en kruiden stopt zodra de zomer voorbij is, maar...

Lees meer