Van kas naar bak met de (mini) Sidekick

Van kas naar bak met de (mini) Sidekick

Als je van A - Z jouw eigen verse groenten, kruiden of bloemen wilt kweken, is de (mini) Sidekick uitermate geschikt om je daarin te ondersteunen. Als beschermde en warme* omgeving kun je er zaden in laten ontkiemen en later in de (mini) Sidekick als moestuin- of plantenbak tot volwaardige planten groot laten groeien. 

VERLENG HET SEIZOEN
Eerder beginnen met kweken betekent eerder genieten van al het lekkers uit eigen tuin. En de perfecte manier om dat te doen is met de (mini) Sidekick als kweekkas! Want wanneer het buiten nog te vroeg of te koud is om te kweken, kun je daar in de (mini) Sidekick wel al mee beginnen. Van februari tot aan (midden) mei is het namelijk dé ideale plek voor een sterke groei van jonge planten.

1. Zaai direct in een met grond gevulde (mini) Sidekick of begin eerst in kleinere potjes.
2. Wanneer je begint in kleinere potjes kan water geven eenvoudig van onderaf. De bijgeleverde ('gootsteen')stop geeft je de gelegenheid om de (mini) Sidekick te vullen met water om jonge planten van onderaf water op te laten nemen. Het overgebleven water vang je vervolgens via het kraantje weer op. 
3. Voor een goede ontkieming sluit je de klep en verrijd je de (mini) Sidekick naar een licht/zonnig plekje in de buitenruimte. 
4. Leg de klep geregeld op een kierstand zodra het eerste groen verschijnt. 

VAN SIDEKICK TOT TAFEL
Zet de (mini) Sidekick later vol met de lekkerste kruiden, verschillende soorten sla, knapperige tomaten of de mooiste (eetbare) bloemen voor in een vaasje op tafel. Experimenteer, geniet intens van wat je gegeven wordt en koester het idee dat alles wat je proeft en ziet met jouw eigen handen is verbouwd. 

1. Haal de ('gootsteen')stop uit het afvoerputje en draai het kraantje volledig open. Zorg dat het kraantje water goed doorlaat.
2. Leg een worteldoek neer (eventueel in combinatie met de voor de (mini) Sidekick geschikte inlegbodems) en vul volledig met grond, compost of organisch materiaal. 

*De (mini) Sidekick is geen (elektrisch) verwarmde kas.