1 okt. 2023, door Laura

Wat zeker niet mag ontbreken in jouw Sidekick

Zoveel verschillende soorten, smaken en formaten, allemaal op hun eigen manier uniek. Van bladgewassen, tot aan klimmers en diep in de grond geworteld, een keuze maken tussen al deze soorten vinden we misschien nog wel het moeilijkste wat er is. Hoewel de moestuin er voor iedereen anders uitziet, zijn er wat ons betreft een aantal soorten die echt niet mogen ontbreken in jouw Sidekick ;) We nemen je in deze post dan ook graag mee in een aantal van onze favorieten!

KRUIDEN
TUINTJE

Basilicum, peterselie, tijm, oregano én rozemarijn hebben dít jaar een plekje in de Sidekick. En dat gaat super! Als ik zeg dat de tuin helemaal naar basilicum geurt, dan is daar geen enkel woord van gelogen. Zo lekker! Je kweekt deze kruiden al in kleine(re) potjes, dus beeld je maar eens in hoeveel je er in de Sidekick van kwijt kunt...

BLAD
NA BLAD

Sla

Hoewel we de vrijheid hebben om de moestuin elk seizoen weer net dat beetje te veranderen en nieuwe soorten te introduceren, zijn o.a. Eikenbladsla en Little Gem sla elk jaar weer van de partij. Ze hebben niet zo gek veel ruimte nodig, dus we kunnen er telkens aardig wat van kwijt in de Sidekick. En dat vinden wij helemaal niet erg, want van grote, kleurrijke salades zijn wij niet vies! Verwijder bij het oogsten alleen de buitenste bladeren, zo geven ze een heel seizoen lang vers blad af en haal je het maximale uit jouw oogst - tip van flip ;)

Spinazie

Je kunt er veel, en in korte afstand van elkaar, van zaaien, en dat zelfs meerdere keren in het seizoen! Zaai je het, dan eet je het in ieder geval voor dagen. Althans, wij dan ;) Rauw, in salades of smoothies, of verwerkt in de lekkerste pastagerechten, een echte staple in onze Sidekick. 

Tatsoi en snijbiet

Twee soorten waar je misschien nog niet zo bekend mee bent (je vindt ze namelijk niet zo snel in de supermarkt), maar ook deze komen elk jaar weer met zekerheid terug in de moestuin. Waar tatsoi heel veel weg heeft van paksoi, blijven de stengel en het blad wat kleiner van formaat, een perfecte soort dus voor in de Sidekick. Van snijbiet wordt de plant daarentegen wat groter, met een lange stengel en groot blad. Hoewel de plant groter is, groeit snijbiet toch redelijk compact waardoor het voor ons een perfecte soort is voor in de Sidekick.

IN DE
GROND

Hoewel ze na 1 keer oogsten weg zijn, zijn soorten als radijsjes, worteltjes en bieten zo leuk om te laten groeien in de Sidekick. Het is elke keer weer een verrassing wat je uit de grond trekt. Voor volgroeide oogst, kun je ze niet te dicht op elkaar zaaien, maar dat betekent niet dat je er niet alsnog veel van kwijt kunt in de Sidekick. Niets meer om te oogsten, dan zaai je gewoon weer wat bij ;)

Hopelijk hebben we je wat kunnen inspireren voor jouw moestuin aankomend groeiseizoen! We zijn onwijs benieuwd naar wat jij in jouw Sidekick gaat zaaien en laten groeien. Laat het ons vooral even weten, vinden we leuk!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

LEES
VERDER

Een aantal andere leuke blogartikelen die je misschien ook wel interessant vindt!

Hoe wij 'back to nature' doen
Hier zijn ze dan!
Een ode aan de tuin