1 okt. 2023, door Leo

Hoe wij 'back to nature' doen

Door te praten met Laura over een volledig zelfvoorzienende manier van tuinieren ontstond er een idee over hoe we dat bereikbaar zouden kunnen maken voor iedereen. Belangrijk vonden we dat er met aandacht en zorg voor Moeder Natuur een manier zou ontstaan om echt terug te gaan naar de basis. Dit in het tijdsbeeld gezet van nu natuurlijk, maar wel met een sterke drive om een betere balans te creëren tussen mens en natuur. Voor ons mensen is het belangrijk dat de natuur ons helpt bij een gezonder en gelukkiger leven. Maar het is ook van belang dat wij mensen ons bewust zijn van de aandacht die de natuur omgekeerd van ons vraagt om zelf ook ‘gezond’ te kunnen blijven. Kortom, alles voor een betere balans. Laura en ik vroegen ons af; hoe kunnen wij er nu voor zorgen dat we met respect voor natuur en milieu zelfvoorzienend worden in ons bestaan, waarbij we de keten verkorten en minder afhankelijk worden van onder andere de grote maatschappelijke concerns en supermarktketens? Hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden? En hoe kunnen we gezonder produceren voor zowel mens als natuur?

Ons product

Ik ben opgegroeid in het staal en ben ooit vanuit passie voor dit product mijn eigen onderneming begonnen waarbij we staal (en aluminium) in allerlei toepassingen en constructies verwerken. Mede omdat staal en aluminium 100% recyclebaar zijn en een lange levenscyclus hebben bij goed gebruik en onderhoud, werken we er al jarenlang niets dan liever mee. En het zijn precies deze kenmerken die ook voor mij en Laura belangrijk zijn voor een perfecte fit met onze visie op het milieu, de natuur en schoonheid daarvan. Ons doel is om de kennis en ervaring die we in al die jaren hebben opgedaan, nu te gebruiken bij de ontwikkeling van de mooiste tuinartikelen, die niet alleen van toegevoegde waarde zijn voor ons geluk, maar ook voor die prachtige natuur.

Jouw Sidekick in de tuin

Het ontwerp van een kweekkas en moestuinbak in één is waar we ons samen op hebben gestort. Een helpende hand in de groei van een tuin die in overvloed levert. In-huis geproduceerd, strak en trendy ogend, mooi toepasbaar in zowel grote als kleine tuinen en balkons, én de perfecte aanvulling op ons zelfvoorzienend bestaan. Want wauw, wat een mooie opbrengst geven ze! Wij hebben met de Sidekick aan onze zijde het voorjaar, de zomer en het begin van het najaar van eerlijke, gezonde en fantastisch ogende groenten uit eigen tuin kunnen genieten.

Een golf van passie

Onze passie voor een echte en eerlijke veganistische en zelfvoorzienende levensstijl krijgt voornamelijk vorm door onze eigen activiteiten in onze eigen (kleine) tuin. Wat zo enorm leuk is en inspireert zijn de gesprekken, de voorbereidingen, het tuinieren zelf en vooral het zien groeien van gezonde, onbespoten en super-smakende verse groenten op ons bord. De vele variaties en soorten die wij nu zelf kunnen kweken en oogsten - een lust voor oog en mond, gezond en zonder enige vorm van belasting voor de natuur - ontstaan op een golf van passie en aandacht voor een betere balans tussen de natuur en onszelf.

Laat een opmerking achter

1 comment

  • Wanda Canfijn

    Graag de prijs en waar te bestellen.

    Vriendelijke groet Wanda

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

LEES
VERDER

Een aantal andere leuke blogartikelen die je misschien ook wel interessant vindt!

Een ode aan de tuin
Hier zijn ze dan!
Wat zeker niet kan ontbreken in jouw Sidekick