1 okt. 2023, door Laura

Hier zijn ze dan!

De Sidekicks!!! En wat zijn we blij! Eindelijk mogen we van de daken schreeuwen waar we al die tijd (bijna 2 jaar!) zo hard aan gewerkt hebben - jouw nieuwe kweekkas en moestuinbak in één! We kunnen niet wachten om alles met je te delen, je te vertellen over ons verhaal, je te inspireren én natuurlijk aan te moedigen om weer meer zelf te gaan doen. En om dan maar meteen met de deur in huis te vallen, lijkt het ons leuk je een beetje mee te nemen in hoe de Sidekick dan bijna 2 jaar geleden tot stand kwam...

AAN TAFEL

Jawel, de bak, voor dat wat we nu de Sidekick noemen, ontstond thuis aan de keukentafel. Wanneer? Ik kan er je geen antwoord meer op geven. Ergens, bijna 2 jaar geleden. Niet dat de datum en het tijdstip van de dag nu zo belangrijk zijn in dit verhaal, maar eventjes geleden is het al wel weer. Hoe dan ook, een simpele schets kwam op papier te staan. Ik zou je ook niet meer kunnen zeggen waar die schets inmiddels is gebleven, maar weet dat er een stalen, verrijdbare moestuinbak van ongeveer 1 meter bij 1 meter met een deksel van glas op papier was gekomen - volledig afgestemd op onze (moes)tuinplannen én de omvang van onze (volledig verharde) tuin. Omdat we vooral een moestuinbak wilden die de tand des tijds zou kunnen doorstaan, wilden we er eentje van staal. En met een vader in de techniek was de match daarom snel gemaakt, dat snap je natuurlijk wel.

Onze engineers konden in ieder geval aan de slag, en enkele weken later stonden ze dan thuis op de stoep! Wellicht dat je je wel een voorstelling kunt maken van mijn van-oor-tot-oor-glimlach toen ik ze eindelijk zag staan. Er was nog geen enkele aanleiding voor ons om dat wat we samen hadden gemaakt met de wereld te delen - perfect was 'ie daarom ook niet. Voor ons meer dan goed genoeg.

TOTDAT...

We steeds meer mensen om ons heen vertelden over die 'fantastische stalen moestuinbakken' die we thuis hadden staan. Het enthousiasme bleef maar groeien en groeien. Je begrijpt wel dat het gevoel 'dit zou wel eens wat kunnen zijn' nu ook enorm bij ons begon te groeien. We begonnen na te denken over hoe we de Sidekick voor iedereen en voor elke tuin toegankelijk zouden kunnen maken; welke features we 'de bak' zouden meegeven; en in welke materialen, afmetingen en kleuren we 'm dan zouden maken... Een proces van heel veel uitproberen en testen dat is een ding wat zeker is. En dat proces heeft wat tijd nodig gehad. Dat, en we zijn kieskeurig. We wilden namelijk vooral iets creëren wat je seizoen na seizoen weer zou kunnen gebruiken, en jaar na jaar van zou kunnen genieten.

Maar goede dingen komen met tijd, niet waar?! We zijn zo super blij met hoe de Sidekick uiteindelijk, na al dat testen en uitproberen, geworden is. Stabiel, trendy, ergonomisch, verrijdbaar, roest- en weersbestendig én van een super fijn formaatje voor een plekje in elke tuin, klein terras of balkon. Wat willen we nog meer ;) We kunnen in ieder geval niet wachten tot de Sidekick ook bij jou in de tuin staat om je te ondersteunen in de groei van een super mooi stukje tuin waar je intens van kunt genieten!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

LEES
VERDER

Een aantal andere leuke blogartikelen die je misschien ook wel interessant vindt!

Een ode aan de tuin
Hoe wij 'back to nature' doen
Wat zeker niet kan ontbreken in jouw Sidekick